Jdi na obsah Jdi na menu
 


MINCE KRÁLE AŠOKY

mince-krale-ashoky-obalka.pngRomán Mince krále Ašóky je příběh opírající se o legendy týkající se mýtické říše Agharta. S ní souvisí Devět neznámých, (také mýtičtí mudrci), jejichž poznání je vyšší, nežli vědomosti oficiální pozemské vědy. O tuto říši projevovali zájem i moci chtiví diktátoři (Hitler), aby tam získali tajemství, jak ovládnout svět. Nikomu se to však nepodařilo.

V dobrodružně fantastickém příběhu se to však podaří maturantovi Lukášovi, který do ní vstoupí po strastiplném putování.

 Román jsem začala psát až po dost důkladném studiu „střípků“ pradávných vědomostí o králi Ašókovi, jehož život je rovněž opředen legendami, především pro náhlou a překvapivou změnu života, ale i pro tajemství, jež určitým způsobem souvisí s Devíti neznámými.

Stručný obsah díla:                    

Kniha vypráví příběh českého chlapce Lukáše, který se vydal na prázdninovou cestu do ciziny a osud ho zavál do Tibetu, kde prožije řadu fantastických dobrodružství. Ztroskotá se svým letadlem v pusté krajině plné nebezpečí, kde ho zachrání tibetský lékař, s nímž tam pak žije, seznámí se s kouzelníkem, u něhož prožije 40 dní plných napětí a hrozeb, setká se s prastarým poustevníkem, který mu vypráví poutavý příběh o králi Ašókovi, navštíví vzdálený klášter a nakonec se dostane do říše nazývané Agharta, kde pozná život v jiné dimenzi a také se seznámí s dívkou Jamunou (Džamunou), která je jeho průvodkyní v tom neznámém a pro Lukáše udivujícím světě. Přestože se mu tam líbí, zatouží po domově a po dvou letech se vrací.

Věková skupina:

Kniha je učena mládeži, dokáže však zaujmout i dospělé čtenáře.

Žánr:

Dobrodružný román

PDF verzi si můžete stáhnout zde:  MINCE KRÁLE AŠÓKY